El Rajolí de Collbahí

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb aquests freds, ens convé pujar les defenses. Des de Collbahí us recomanem menjar aliments alcalins, i aliments que aportin calor al cos, com ara nap daikon que ens eixuga les humitats que s’acumulem durant els dies freds de l’hivern, sobretot en llocs humits, ja que quan dormim fem d’esponges. La Medicina Tradicional Xinesa recomana molt aquest nap per eixugar les humitats del cos, tal com moltes arrels d’hivern. Com sempre, la natura ens aporta el que necessitem, només cal estar atents. També va bé fer infusions d’Artemisa Ànnua, gingebre, i tirar dels superaliments com l’all negre, all en qualsevol format…, cebes, calçots, col, arrels…, bàsicament continuar menjant de temporada.

La ruca és boníssima en aquest temps, també ens aporta una gran quantitat d’energia i nutrients. A l’hivern és molt recomanable menjar uns 40 g diaris de fulla verda de ruca. El cilandre també pot acompanyar molts dels nostres plats. També el julivert, que és un gran purgant, i altres herbes imprescindibles en la nostra alimentació.

Us animem a cuidar el cos partint d’una bona alimentació, ja que és un santuari que hem de cuidar tot ajudant-lo a mantenir-se sa i a curar-se quan calgui, fent que els processos de regeneració siguin ràpids i no li suposin gran esforç. No ens oblidem que som el que mengem.

Molta salut!!!


En aquesta secció hi trobareu tastets de la saviesa de Mas Collbahí, que l’Anna i en Marcel han anat forjant a base d’estudiar i treballar amorosament la terra.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s